Verschillende trucs

Nou is jongleren natuurlijk veel meer dan met drie ballen en de basistechniek aan de slag. Op den duur kun je dat met je ogen dicht. Gelukkig zijn er verschillende trucs beschikbaar, die steeds het uiterste van je vergen. Zo houd je jongleren uitdagend en spannend. En als je de trucs beheerst, dan steel je echt de show van het publiek, hoe groot of klein dan ook.

Begin met de reverse cascade

Kijken we naar de verschillende trucs, dan is de reverse cascade een mooie truc om mee te beginnen. Je gooit de bal nu niet onder, maar boven de andere bal langs de lucht in, in de richting van de andere hand. Ook een leuke is tennis, dit is een combinatie van de cascade en de reverse cascade. Je doet steeds twee cascade worpen gevolgd door een reverse cascadeworp. En dat is nog best lastig, Denk ook eens aan de flash. Je gooit nu zo snel dat je alle drie de balen tegelijk in de lucht hebt.

Vangen met de handpalm naar beneden

Kies ook eens voor de variaties hoog of breed. Je doet de cascade maar gooit de bal nu heel hoog of heel erg breed en in elk geval buiten je lichaam. Probeer zo ver en breed mogelijk te gooien. Over een uitdaging gesproken. Ook wat betreft gooien en vangen kun je verschillende trucs toepassen. Klauwen bijvoorbeeld, is het gooien en vangen met de handpalm naar beneden. Normaliter heb je die naar boven. De pinguïn catch is ook het proberen waard. Je vangt de bal dan met gestrekte arm, gestrekt naast je lichaam en je pols naar buiten gebogen. Je handpalm wijst daarbij naar voren. Als we het over de vork hebben, dan doelen we op het vangen en gooien met de rug van je hand. Met de elbow catch vang je de objecten in de elleboogholte. Ook dat heeft een bijzonder effect voor het hooggeëerde publiek.